نقل از خبرگزاری نور اقتصاد، علی درویش پور با بیان این مطلب در جلسه استانی ستاد مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز، در تشریح روند رسیدگی به ساخت و سازهای غیرمجاز در استان البرز، گفت: استان البرز بدلیل شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، وجود رودخانه ها و نزدیکی به مرکز کشور مورد توجه بوده و برخی سوء استفاده کنندگان همواره بدنبال ساخت و ساز غیرمجاز در این مناطق هستند.
وی افزود: بعنوان مثال در شهرستان ساوجبلاغ بدلایل اشاره شده شاهد اینگونه موارد هستیم و البته بیشترین تخریب و اجرای احکام اعاده کمیسیون ها نیز در همین شهرستان می باشد.
درویش پور در بیان علل وقوع ساخت وساز غیر مجاز در استان خاطر نشان کرد:از دیگر عوامل اصلی، می توان به گسترش شهرنشینی و مهاجرت روستاییان به شهرها اشاره کرد.
وی گفت: از اثرات نامطلوب این فعالیت مخرب تخریب سیمای کالبدی شهر، از بین رفتن منابع، تعرض به حریم رودخانه ها، آلودگی محیط زیست و ارائه ناکارآمدی خدمات شهری است.
وی عنوان کرد: شهرداری ها متولی اصلی مبارزه با ساخت غیر اصولی در شهرها هستند و بایستی سازندگان را با ضوابط و مقررات شهری آشنا کرد و در این حرکت توسعه ای با تخلفات به جد برخورد و بر رعایت استانداردها در ساخت و ساز ها تاکید کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز اضافه کرد: بر همین اساس در راستای کاهش تخلفات در استان البرز اداره کل راه و شهرسازی بایستی در قالب ماده 35 قانون نظام مهندسی ساختمان با همکاری کامل شهرداری های استان ورود قانونی نموده و نسبت به برخورد جدی و موثر با متخلفین از هر ابزار قانونی بهره برداری نماید.
درویش پور دیگر دستگاه های مسئول از جمله جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، آب منطقه ای، فرمانداریها، بخشداریها و .. را موظف به برخورد جدی و قاطع با ساخت و ساز های غیر مجاز در روستاها حریم رودخانه ها و سایر اراضی ملی نمود.
نور اقتصاد