menusearch
noreeghtesad.ir

پایان 20 سال پادشاهی مسی در نیوکمپ

جستجو
۱۴۰۰/۵/۱۶ شنبه
(0)
(0)
پایان 20 سال پادشاهی مسی در نیوکمپ
پایان 20 سال پادشاهی مسی در نیوکمپ

به گزارش نور اقتصاد بحران مالی بارسلونا باعث شد آن‌ها در نهایت موفق به تمدید قرارداد لیونل مسی نشوند و ستاره آرژانتینی علی‌رغم میل باطنی این تیم را ترک کند.

تمام شد. لیونل مسی و بارسلونا به آخر خط رسیدند و کابوس هر شب هواداران تیم آبی و اناری کاتالونیا به حقیقت پیوست. داستان مسی و بارسلونا درست در جایی که همه منتظر بودند به خوبی و خوشی به نتیجه برسد، به تلخ‌ترین شکل ممکن به پایان رسید بارسلونا پادشاهش را از دست بدهد. جدایی مسی از بارسا به دلیل مشکلات مالی شدید این باشگاه اتفاق افتاد و لاپورتا مجبور شد بیخیال توافق شفاهی قبلی با شماره 10 تیمش شود.

پایان مسی در بارسلونا اما از خیلی قبل‌تر آغاز شده بود. از فردای فینال برلین سال 2015 که بلوگرانا توانست با شکست یوونتسو به عنوان قهرمانی اروپا برسد؛ چهارمین جام قهرمانی در 10 سال و دومین سه‌گانه تاریخ؛ بالاتر از هر تیم دیگری! پس از این قهرمانی جوزپ ماریا بارتومئو به ریاست بارسلونا رسید و سقوط از آن‌جا آغاز شد.

بارسا در دوران حضور بارتومئو تا توانست پولش را برای خریدهای ضعیف هدر داد تا تیمی که پیش از شیوع ویروس کرونا برای اولین بار بین باشگاه‌های ورزشی جهان به درآمد بیش از یک میلیارد یورو در سال رسیده بود، حالا با بدهی 1.4 میلیارد یورویی دست و پنجه نرم کند.

اوج اشتباهات تیم مدیریتی بارسلونا در سال 2017 رقم خورد. جایی که نیمار برای «نفر اول بودن» با انتقال رکوردشکن 220 میلیون یورو چمدان‌هایش را به مقصد پاریس بست. حالا بارسا بودجه‌ای عظیم برای نقل و انتقالات داشت ولی کسی نبود که به درستی از آن استفاده کند. آن‌ها ابتدا عثمان دمبله را با قراردادی به ارزش 105 میلیون یورو به علاوه 42 میلیون یورو پاداش به خدمت گرفتند و سپس با 160 میلیون یورو فیلیپ کوتینیو را از آنفیلد به نیوکمپ کشاندند. دو خریدی که یک شکست واقعی بودند و هرگز به درد بارسا نخوردند. آبی و اناری‌ها که روزگاری با آکادمی خود شناخته می‌شدند و با تکیه بر ستارگان لاماسیا مانند پویول، ژاوی، اینیستا، پیکه، بوسکتس و از همه مهم‌تر لیونل مسی چشم‌ها را خیره می‌کردند حالا تبدیل به یک تیم مصرف‌کننده شده بودند. آن‌ها پشت سر هم بازیکن می‌خریدند ولی به قول پیکه اوضاع هر سال فقط کمی از سال قبل بدتر می‌شد.
بارسا در سال 2019 شانس بازگرداندن نیمار از پاریس را داشت اما اوضاع مالی آن‌ها طوری نبود که 200 میلیون یورو برای فوق‌ستاره برزیلی پرداخت کنند. البته در همان تابستان آن‌ها 120 میلیون یورو برای خرید گریزمان از اتلتیکومادرید پرداخت کردند که او را تبدیل به گران‌قیمت‌ترین بازیکن بالای 25 سال تاریخ کرد. ناکامی باشگاه در بازگرداندن نیمار آغاز شکاف بین مدیران و لیونل مسی بود. جایی که مسی به صراحت گفت مطمئن نیست باشگاه تمام تلاشش را برای بازگشت نیمار به کار گرفته باشد.

نتیجه این شکاف درخواست جدایی مسی در پایان فصل 2019-20 بود اما بارتومئو مانع شد. مسی هم نمی‌خواست با تیمی که بیش از هر چیزی آن را دوست دارد وارد جنگ شود و ماندنی شد. البته ردپای مسی و پدرش هم در بحران مالی بارسا دیده می‌شود. کاپیتان سابق بارسا طی سال‌های 2017 تا 2021 مبلغ سرسام‌آور 555 میلیون یورو از این باشگاه دریافت کرده و تازه مشکل فقط این نیست چون با هر بار افزایش دستمزد مسی دیگر نفرات هم درخواست مشابهی از باشگاه داشتند.

بازگشت لاپورتا هواداران بارسا را امیدوار کرد که مسی قراردادش را تمدید کند. همه بر این باور بودند که اگر قرار است مسی ماندنی شود این فقط با لاپورتا ممکن است. لاپورتا پس از پیروزی در انتخابات ریاست بارسلونا و ورود دوباره به نیوکمپ گفت اوضاع از چیزی ک فکر می‌کردم هم بدتر است. حضور او باعث شد مسی راضی به تمدید قرارداد شود. برنده 6 توپ طلا راضی شد که از نصف قراردادش بگذرد تا فقط در بارسلونا بماند. او چند روز قبل اماده امضای قرارداد جدید و شروع فصل بود اما داستان طور دیگری رقم خورد.

در نهایت اما اتفاقی که نباید می‌افتاد به وقوع پیوست و مسی علی‌رغم موافقت با کاهش 50 درصدی دستمزدش از بارسلونا جدا شد. اوضاع به قدری وحشتناک است که می‌گویند بارسا شاید نتواند قرارداد خریدهای جدید خود یعنی سرخیو آگوئرو، ممفیس دیپای، اریک گارسیا و امرسون را ثبت کند اما مگر اهمیتی هم ندارد؟ آن‌ها کاپیتان، اسطوره و بهترین بازیکن تاریخ‌شان را از دست داده‌اند و هر اتفاقی پس از این رخ دهد، دیگر مهم نیست.