menusearch
noreeghtesad.ir

تکیه بر توانایی های فردی آفت توسعه و پیشرفت شهر

جستجو
۱۴۰۰/۲/۱۴ سه شنبه
(0)
(1)
تکیه بر توانایی های فردی آفت توسعه و پیشرفت شهر
تکیه بر توانایی های فردی آفت توسعه و پیشرفت شهر

عباس اسدی کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی مطرح کرد:

تکیه بر توانایی های فردی اعضای شورای شهر، آفت توسعه و پیشرفت شهر است

پیشگفتار: مهدی امیری یزنی - یک عضو شورای شهر باید به شرح وظایف خود آگاه، به نیازهای شهر واقف، و دارای تفکر انتقادی باشد. تفکر انتقادی یعنی توانایی تحلیل مسائل و برنامه ها از یک سو و چینش ابزارهای در دسترس و راه حلهای ممکن برای حل مشکل.

عباس اسدی کارشناس مسائل حقوقی و صاحب نظر در امور فرهنگی و اجتماعی است که تاکنون در بخش های مختلف سیستم مدیریتی تجربیات ارزنده ای را کسب کرده است و علاوه بر امور اجرایی، به عنوان مشاور بسیاری از مدیران رده بالای شهر در مسائل حساس و استراتژیک با او مشورت می کنند.

هر چند اسدی داوطلب عضویت در ششمین دوره شوراهی شهر کرج است و صلاحیتش توسط مراجع ذیصلاح تایید شده است، اما این موضوع منجر به محافظه کاری در کلام و دیدگاه های وی نشده است و از سالیان قبل تا همین امروز اظهار نظرهای تند و تیزی را نسبت به مسائل مختلف کشور منتشر نموده است که نشان از تسلط وی به امورات مختلف و انجام مطالعه زیاد و تحقیق است.

بر همین اساس بر آن شدیم تا گفتگویی را با ایشان ترتیب داده و با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا نظرات او را در مورد برخی مسائل مهم و حساس این روزهای شهر و کشور جویا شویم که شامل چندین بخش و چندین محور متنوع شد که بخش اول آن از نظرتان میگذرد:

وی در ابتدا عامل اصلی عدم رشد و توسعه نیافتگی ساختار شورای شهر در کشور ایران را پرداختن به توانایی های افراد به جای پرداختن به توانایی های ساختاری عنوان نمود و در این خصوص گفت: در ادوار گذشته شوراهای شهر به جای اینکه توانایی های ساختاری و تشکیلاتی را ملاک توسعه و ارتقاء دهیم، بر روی توانایی های فردی اعضای شورای شهر تکیه کردیم که همین موضوع باعث بوجود آمدن نوعی خلاء و کمبود در درون ساختار شوراها شده است.

اسدی اضافه کرد: وقتی به توانایی های فردی تکیه می کنیم با خروج آن فرد ساختار دچار کمبود و نقصان می شود، در صورتی که اگر توانایی های ساختاری را ملاک قرار دهیم هر کسی که برود و هر کسی که بیاید ساختار در سرجای خود قرار دارد و این ساختار می تواند روز به روز رشد و توسعه پیدا کند و توانایی هایش نیز به همان نسبت افزایش می یابد، اما در عوض تکیه بر توانایی های فردی اعضای شورای شهر، آفت توسعه و پیشرفت شهر است.

این کارشناس و صاحب نظر مسائل فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: اما وقتی به توانایی های یک فرد در شورای شهر تکیه کنیم این فرد هر چقدر که دارای توانایی های بالایی باشد و به مروز زمان هم این توانایی ها افزایش پیدا کند اما بالاخره یک روزی جای او خالی می شود و آن روز ساختار و تشکیلاتی که رشد موزون نداشته و بر آن تکیه نشده است نمی تواند خلاء این فرد را پر کند.

وی با اعلام اینکه در سیستم معیوب تکیه بر توانایی های فرد، وقتی ترکیب اعضای شورا تغییر می کند، برنامه های در حال اجرا نیز بعضا متوقف می شود، افزود: در واقع این ضعف ساختاری است که اقداماتی که توسط اعضای شورای پیشین انجام شده است را اعضای جدید با برطرف کردن اشکالات، ادامه نمی دهند.

عباس اسدی در پایان با اشاره به نقش بی توجهی به تجارب گذشته اعضای شورای شهرها در شکل گیری ناکارآمدی فعلی شوراها گفت: چقدر اعضای شورای شهرها با اعضای قبلی جلسه گذاشته و از آنها مشورت می گیرند؟ چند عضو شورا را می شناسید که از مشورت و مشاوره اعضای قبلی استفاده می کنند؟ اگر فرهنگ مشورت با اعضای پیشین، کار جمعی و احترام به قانون نهادینه شود بخشی از مشکلات ما هم حل می شود.

گفتگو: مهدی امیری یزنی