menusearch
noreeghtesad.ir

بی تدبیری ۷ ریشتری دولت در بازار مسکن

جستجو
۱۳۹۹/۹/۹ یکشنبه
(0)
(0)
بی تدبیری ۷ ریشتری دولت در بازار مسکن
 بی تدبیری ۷ ریشتری دولت در بازار مسکن

به گزارش نور اقتصاد بانک مرکزی بتازگی گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه سال جاری را منتشر کرد. طبق گزارش بانک مرکزی تعداد کل معاملات مسکن شهر تهران در ماه گذشته به ۴۴۶۶ فقره رسید که نسبت به مهرماه افزایش ۹/۹ درصدی را نشان می دهد. جدول یک جزئیات معاملات مسکن شهر تهران بر حسب سن بنا را نشان می دهد.
گزارش بانک مرکزی همچنین نشان می دهد منطقه ۵ با ۱/۱۲ درصد از معاملات، بیشترین سهم از معاملات را در بین مناطق بیست ودوگانه شهر تهران داشته است.
بخش اصلی گزارش بانک مرکزی، اما به تغییر قیمت واحد های مسکونی معامله شده مربوط می شود. بانک مرکزی اعلام کرده متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله شده شهر تهران در آبان ماه به حدود ۲۷ میلیون و ۱۹۳ هزار تومان رسیده است. این رقم نسبت به مهرماه معادل ۸/۱ درصد و نسبت به آبان ماه سال ۹۸ معادل ۲/۱۱۸ درصد افزایش یافته است.

بررسی قیمت مسکن در ۷ سال گذشته نشان می دهد قیمت مسکن از ابتدای آغاز به کار دولت روحانی تاکنون ۷ برابر شده است. رشد ۷ برابری قیمت مسکن شهر تهران در دولت روحانی، اما تامین مسکن برای بخش زیادی از مردم را سخت تر از همیشه کرده است. دولت تدبیر از آغاز به کار خود در مردادماه سال ۹۲ انتقادات گسترده ای را نسبت به طرح مسکن مهر مطرح کرد. وزیر مستعفی راه و شهرسازی دولت روحانی، اما در حمله به مسکن مهر، گوی سبقت را از سایر دولتمردان ربود. وی در حالی مسکن مهر را مورد انتقاد قرار می داد که تقریبا هیچ اقدام خاصی برای تامین مسکن مردم انجام نداد. افت شدید ساخت وساز در کشور پس از آغاز به کار عباس آخوندی باعث کاهش شدید عرضه در این بازار و زمینه ساز تشدید تورم در بخش مسکن شد. پس از استعفای آخوندی، محمد اسلامی مسؤولیت وزارت راه و شهرسازی را بر عهده گرفت. وی بر خلاف آخوندی، طرح اقدام ملی مسکن را طراحی و اجرای آن را آغاز کرد. انتخاب اسلامی از سوی دولت و اجرای پروژه مسکن سازی توسط دولت به وضوح نشان دهنده بازگشت دولت از سیاست های پیشین خود در حوزه مسکن است. دولتی که تا پیش از این، ساخت مسکن توسط دولت را بشدت نفی می کرد، اکنون به طور مستقیم وارد حوزه ساخت و ساز شده تا بلکه با الگوگیری از طرح عظیم مسکن مهر بتواند بخشی از نیاز اقشار کم درآمد در تامین سرپناه را پاسخ دهد.

* تبعات گران شدن مسکن
رشد افسارگسیخته قیمت مسکن، تامین سرپناه را برای مردم بیش از همیشه سخت کرده است. از همین رو بسیاری از مردم برای تامین سرپناه، مجبور به رو آوردن به واحد های مسکونی با سن بالا و کوچک هستند. تدابیر دولت هم با توجه به تعلل ۷ ساله، تاثیر چندانی بر آرامش بازار مسکن ندارد. تابستان امسال بود که دولت پس از بالا گرفتن انتقادات از افزایش قیمت مسکن و اجاره بها، اقدام به تعیین سقف برای افزایش اجاره بها کرد. با این حال آمار های بانک مرکزی از بازار مسکن نشان داد بازار مسکن به دستورات دولت اعتنایی نکرده است. بسیاری از مردم برای جبران ناتوانی خود در تامین یک واحد مسکونی مناسب برای سکونت، ناچار به انتخاب واحد های بسیار کوچک و البته قدیمی ساز هستند. از همین رو است که خرید و فروش واحد های نقلی در تهران این روز ها بسیار رونق گرفته است. آش آنچنان شور شده که اخیرا حتی برخی مسؤولان شهر تهران از طرحی برای ساخت خانه های ۲۵ متری سخن گفتند. اعلام این طرح نشان می دهد بخشی از مسؤولان به جای حل مساله، به فکر سازگار کردن جامعه با تبعات ناکارآمدی های خود هستند. در واقع به جای آنکه مسؤولان تلاش و همت خود را برای حل مسائل مردم بیشتر کنند، مسائل پیش آمده را عادی سازی کرده و مردم را به سازگاری با این شرایط دعوت می کنند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر