menusearch
noreeghtesad.ir

راه‌اندازی سایت پیرولیز در حلقه‌دره/ کرج شهر بدون دفن پسماند می‌شود

جستجو
۱۳۹۹/۸/۱۱ یکشنبه
(0)
(0)
راه‌اندازی سایت پیرولیز در حلقه‌دره/ کرج شهر بدون دفن پسماند می‌شود
راه‌اندازی سایت پیرولیز در حلقه‌دره/ کرج شهر بدون دفن پسماند می‌شود

به گزارش نور اقتصاد علی کمالی زاده، با اشاره به ضرورت جلوگیری از دفن زباله ها به منظور حفاظت از منابع زیرزمینی و محیط زیست، اظهار کرد: بر همین اساس شهرداری کرج اقدام به راه اندازی سایت پیرولیز (جلوگیری از دفن ضایعات پلیمری و بازگشت آن به چرخه تولید) در مرکز دفن حلقه دره کرده است.

وی به اهمیت گسترده راه اندازی سایت پیرولیز حلقه دره اشاره کرد و گفت: کاربرد گسترده پلاستیک در زندگی امروز مشکلات زیادی به وجود آورده و ورود این حجم عظیم از ضایعات پلاستیکی آسیبهای جدی به محیط زیست وارد کرده است.

شهردار کرج ادامه داد: در حال حاضر پسماندهای پلاستیکی و پلیمری و تایرهای مستعمل به دلیل دوام و پایداری زیاد در محیط زیست آلودگی های شدیدی را ایجاد می کنند؛ با وجودی که این پسماندها تنها ۱۰ درصد وزن پسماندهای جامد را تشکیل می دهند، اما به دلیل دانسیته کم، حجمی حدود ۳۰ درصد کل پسماندهای جامد را شامل می شوند.

مصرف سالیانه پلاستیک در کشور حدود دو میلیون تن است

کمالی زاده با اشاره به اینکه مصرف سالیانه پلاستیک در کشور حدود دو میلیون تن بوده که نیمی از آن شامل ظروف یکبار مصرف، و پلاستیک های بسته بندی است، گفت: پسماندهای پلاستیکی قابلیت بازیافت ندارند و یا هزینه بازیافت آن بالاست بر همین اساس از چرخه بازیافت خارج شده و به مراکز دفن سپرده می شوند.

وی اضافه کرد: با توجه به پیامدهای زیست محیطی دفن پسماندهای پلاستیکی و هزینه های بالای اقتصادی برای بازیافت این ضایعات در سال های اخیر محققان به مطالعه روش های جایگزین مدیریت آن پرداختهاند که پس از آزمودن روش های متعدد، فرآیند پیرولیز در بسیاری از مراکز تحقیقاتی دنیا در کشورهای پیشرفته مورد توجه قرار گرفته و طرفداران زیادی پیدا کرده است.

شهردار کرج گفت: بر همین اساس مجموعه مدیریت شهری کرج نیز در راستای برنامههای راهبردی خود جهت استفاده حداکثری از پسماندها و انرژی موجود در آن برای حفظ محیط زیست، بازگشت سرمایههای ملی، حفظ بهداشت و سلامت جامعه، اجرای پروژه پیرولیز را در دستور کار خود قرار داده است.

کمالی زاده با اشاره به اینکه مرکز دفن حلقه دره به عنوان محل اجرای طرح انتخاب شده است، گفت: با پیگیری های فراوان موفق به دریافت مجوز بهره برداری با ظرفیت تولید ۶۵۰ تن در سال شده و با اجرای طرح پیرولیز سعی در کاهش میزان دفع پسماندهای پلاستیکی به میزان چشمگیری داریم.

وی در تشریح عملکرد سایت پیرولیز در مرکز دفن حلقه دره نیز گفت: یکی از پروژههایی که می تواند به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی کمک شایانی در روند مدیریت پسماند کند، پروژه استحصال هیدروکربن از ریجکت خطوط پردازش پسماند به روش پیرولیز است؛ ریجکت یا دورریز خطوط پردازش شامل مواد پلاستیکی، پایه نفتی، منسوجات و ... است که متأسفانه در حال حاضر دفن میشود.

شهردار کرج گفت: این پسماندها در فرآیند پیرولیز در مجاورت گرما و نبود اکسیژن میتواند تجزیه و به روغن پیرولیزی و گاز سنتز تبدیل شود، با پردازش روغن به دست آمده در برج جداساز، امکان تولید هیدروکربن صادراتی وجود دارد.

این مسئول افزود: هوشمندسازی مدیریت پسماند، جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای و استحصال انرژی از زباله از جمله برنامه های مدیریت شهری کرج است که با شروع کار سایت پیرولیز، این دستگاه بخش اعظمی از هدف های خود در این زمینه را محقق می کند.

وی در پایان با اشاره به اینکه با این تکنولوژی میزان دفن پسماند به مقدار چشمگیری کاهش مییابد و کرج را به هدف شهر بدون دفن پسماند، نزدیکتر میکند، عنوان کرد: همچنین با این روش می توان از پسماندها مواد ارزشمندی استخراج کرد که با توجه به هرم استراتژیک مدیریت پسماند، این یک اقدام مثبت تلقی میشود.

شایان ذکر است روزانه بیش از ۸۰۰ تن زباله در کرج تولید که پس از طی مسیری ۵۴ کیلومتری به مرکز بازیافت و دفن حلقه دره منتقل می شود. سرانه تولید زباله در شهر کرج، ۶۵۰ گرم به ازای هر نفر در روز است که این عدد فاصله زیادی با استانداردهای جهانی دارد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر