به گزارش نور اقتصاد به نقل از فارس مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در نامهای خطاب به مدیران شرکتهای توزیع کننده دارو بر توزیع سرمهای تزریقی در داروخانه های بیمارستانی تاکید کرد.
سید حیدر محمدی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در نامهای خطاب به مدیران شرکتهای توزیع کننده دارو نوشت:
با سلام و احترام؛
با عنایت به افزایش مصرف سرم های تزریقی بدلیل مصرف همزمان با داروی رمدسویر و همچنین افزایش دمای هوا و به منظور مدیریت توزیع این فرآورده در سطح کشور تا اطلاع ثانوی توزیع کلیه سرم های تزریقی صرفا برای داروخانه های بیمارستانی مجاز می باشد. بدیهی است در صورت عدم توجه به مفاد این بخشنامه سهمیه های بعدی به شرکت متخطی تخصیص نخواهد یافت.
واردات مقطعی سرم انجام شود
مژدهی آذر، رئیس سابق انجمن داروسازان ایران در این خصوص گفت: واقعیت این است که در دوره پیک کرونا، مصرف سرم افزایش چشمگیری پیدا میکند.
وی گفت: معلوم نیست که این جریان کرونا به کجا ختم بشود و ممکن است واریانت های حادتر هم اضافه شود. به همین جهت باید پیش بینی ها و دورخیزهای لازم توسط نظام بهداشت و درمان در این خصوص صورت گیرد.
رئیس سابق انجمن داروسازان ایران افزود: تامین پلی اتیلن ها که در واقع ماده اولیه برای تولید ظروف سرم است، بدلیل مشکلاتمختلف، دشوار شده و خروجی چنین رویدادی، کمبود سرم شده است. طبیعی است که در شرایط فعلی، باید توزیع آن با دقت و نظارت انجام شود تا از پیک بیماری کرونا عبور کنیم و شاید گزینه ای که در حال حاضر باید به آن فکر کنیم این است که به صورت محدود و مدیریت شده، واردات سرم انجام شود.کما اینکه قبلا هم در شرایط کمبود، واردات سرم انجام شده است.
کمبود مقطعی برخی داروها به دلیل افزایش نیاز بیماران
، این موضوع درحالی رخ میدهد که به گفته نادر توکلی معاون ستاد مقابله با کرونای استان تهران، مراجعات به بیمارستانها بیش از هزاران نفر در روز رسیده است و این آمار فقط مختص مراکز درمانی به جز مطلبها است.
روز گذشته نیز، محمدرضا دری دبیر انجمن داروسازان تهران ضمن تأیید خبر کمبود سرمهای تزریقی گفته بود: در حال حاضر و در پیک جدید بیماری کرونا که روزانه حدود ۴۰ هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا میشوند، کمبود مقطعی برخی داروها به دلیل افزایش نیاز بیماران رخ میدهد.
وی افزود: پیش از هجمه سنگین بیماری کرونا، میزان تولید به اندازه نیاز بود و در حال حاضر به دلیل افزایش نیاز بیماران به داروها در پی ابتلا به کرونا، کمبود رخ داده است؛ درواقع عرضه دارو مختل نشده اما به دلیل افزایش تقاضا، میزان عرضه داروها با تقاضای بیماران همخوانی ندارد.
دری ادامه داد: نبودن قانون عرضه و تقاضا، منجر به برهم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا شده و سرم و بسیاری از داروهای کرونا مانند رسیژن، فاویپیراویر و ... دچار کمبود شدهاند. در مورد سرمهای تزریقی میتوان گفت که تقریباً صد درصد این سرمها تولید داخل هستند؛ البته افزایش ظرفیت تولید کار آسانی نیست و به دلیل تحریمها واردات برخی مواد اولیه موجود در داروها، دچار مشکل شده است.