menusearch
noreeghtesad.ir

آیا می‌توان از ترساندن برای تربیت کودک استفاده کرد؟

جستجو
۱۳۹۸/۱/۲۹ پنج شنبه
(0)
(0)
آیا می‌توان از ترساندن برای تربیت کودک استفاده کرد؟
آیا می‌توان از ترساندن برای تربیت کودک استفاده کرد؟

یک روانشناس گفت: والدینی که شایستگی‌های ضعیف تری در شیوه‌های فرزندپروری دارند، به مکانیسم ترساندن کودک خود متوسل می‌شوند.

 

زهرا امام روانشناس و مشاور در خصوص آسیب‌های ناشی از ترسیدن کودک از یکی از والدین خود اظهار کرد: خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. وجود مشکلات رفتاری در کودک به منزله روابط معیوب اعضای خانواده با یکدیگر است و با روش‌های تربیتی نادرست والدین و تعاملات معیوب آن‌ها با فرزندان ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: معمولاً والدینی که از روش تربیتی مستبدانه که از شیوه‌های یک سویه و سلیقه‌ای است برای ارتباط با کودکان بهره می‌برند، از عمل ترساندن فرزندان خود استفاده می‌کنند.

این روانشناس تصریح کرد: والدینی که شایستگی‌های ضعیف تری در شیوه‌های فرزندپروری دارند، به مکانیسم ترساندن کودک خود متوسل می‌شوند، زیرا خود از توانایی‌های لازم برای کنترل و مهار رفتار‌های کودک بی‌بهره‌اند و از راه‌های کلامی، غیرکلامی و ابزاری برای به اطاعت‌کشاندن کودکان و وادار‌ کردن آن‌ها به قبول کار دلخواه خود استفاده می‌کنند.

امام گفت: ترس از عامل قدرت، علاوه بر بی‌اعتمادی، رابطه نادرست میان والدین و کودکان را پدید می‌آورد و موجب می‌شود تا کودکان این راه ناصواب را نیز در برخورد با دیگران به‌کار گیرند.

وی با بیان اینکه کاهش اعتماد به نفس، خودپنداره منفی و شکاف ارتباطی، از دیگر تأثیرات این نوع ارتباط خواهد بود، تصریح کرد: انسان‌هایی که دچار ترس می‌شوند، اغلب خجالتی و کم‌رو هستند، قدرت تصمیم‌گیری ضعیفی دارند، چنین کودکانی در بزرگسالی دوستی‌های پایداری ندارند و همیشه در برخورد با مسائل مختلف احساس ناامنی می‌کنند و نمی‌توانند چندان مستقل باشند.

این روانشناس افزود: این کودکان قدرت حل مسئله ضعیفی دارند، چراکه عامل ترس همیشه مانند سایه آن‌ها را دنبال می‌کند، به طوری که در موقعیت‌های روزمره زندگی از ترس‌های مبهم و دلهره و اضطراب رنج می‌برند.

امام بیان کرد: ترس، حسی خدادادی است که کودک با استفاده از آن از خطرات دوری می‌کند و خود را به منبع امنیت که همانا والدینش هستند، نزدیک می‌کند و فاجعه وقتی رخ خواهد داد که یک مادر یا پدر خود منشأ ترس فرزندشان شوند.

این روانشناس گفت: اگر در تعامل با فرزند خود مشکل دارید و یا شاهد ترس در کودک خود هستید، بهتر است با یک مشاور در این زمینه صحبت کنید و کمک‌های تخصصی را از او دریافت کنید.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر